Oldalak

2011. február 10., csütörtök

Az új Nescafé

Azt hiszem, a mai nap legnagyobb poénja, ami nagyon nehezen esett le nekem, de végül rendkívül jól szórakoztatott, a következő kép:

Neszkafé

Amióta megújult a Nescafé, valahogy nem kedvelem annyira.

Egyébként is utálom, amikor megváltoztatnak ízeket anélkül, hogy megkérdeznének róla engem, mint a termék vásárlóját. Mert hiszen mi lehet az oka annak, hogy hétről hétre a Nescafét veszem meg és nem más kávékat? Hát csak az, hogy én kedvelem az ízét annak a kávénak, amit fogyasztok.

A csomag, aminek tartalma finom volt

Errefel beharangoznak hatalmas reklámkampánnyal egy új Nescafé 3 az 1-ben kávét. (Oké, a reklám zenéje rendben volt.) Az ember ekkor már gyanút fog, hiszen a megújulás valószínűleg nem csak a külsőt érinti majd. Megvásárolja az első csomagot, amit alig talál meg a boltban, mert máshogy néz ki. Jóízűen belekortyol... és akkor jön a felismerés, hogy ez a kávé nem az a kávé, amit eddig kedvelt, holott a neve és a gyártója is ugyanaz.

A csomag, aminek tartalma kérdéseket vet fel

Miben más az új Nescafé? Egyrészt hiányzik belőle a régiben megszokott selymes íz. Az új kávé némiképpen kávésabb ízhatású, mint a régi. Erősebbnek tűnik. Mi lesz ezután? A megjelenését követően hetekig-hónapokig kétségbeesett harcot folytattunk azért, hogy a még fellelhető, akciósan kiárusított régifajta Nescafét felvásároljuk, de sajnos egyre kevesebb helyen lehet már kapni. (Már csak dobozos, majdnem 30 darabos kiszerelésben látható az üzletek polcain.) Valahogy meg kellene szoknom ezt az új kávét, de amíg ez tart, addig különböző praktikákhoz kell folyamodni, ha a régihez hasonló kávét akarunk keverni. Pl. készítünk fele-fele arányban instant kávét az új Nescafé 3az1-ből és a Nescafé Mild-ból, ami egy, a régi 3az1-nél is jóval könnyedebb kávé. Néha még ezzel nosztalgiázok, csak megunom kevergetni mindig, no meg aztán Mild nem is mindig van itthon. Így az új Nescaféval próbálkozom. Előbb-utóbb majd megszokom az ízét – legalábbis remélem. ;)

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ha nem izlik az új nescafé de kiváncsi vagy egy finom és egészséges kávéra, nézz be ide:
http://musicafe.dxn.hu/termekek

Ha kíváncsi vagy, állok rendelkezésedre személyesen is, szívesen adok kóstolót ebből a csodából. Én évekig nescafén éltem, fél éve iszom ezt.

Üdvözöllek:
Kőrösy miklós